WAKO Romania

Dupa o perioada tulbure, tinand de evolutia sinuoasa a artelor si sporturilor martiale dupa legalizarea lor in Romania, cand WAKO si-a retras sprijinul pentru tara noastra acordat la inceputul anilor 90, suportul acestui for international a fost redobandit. In contextul creat de noua lege a sportului din Romania, prin cooperarea dintre mai multi antrenori cu rezultate deja consistente in promovarea disciplinelor de kickboxing, s-a creat un comitet de initiativa care a organizat la Timisoara o gala demonstrativa de fullcontact si low-kick kickboxing. Inca premergator acestei intalniri, au fost sustinute in Romania seminarii de catre experti WAKO, printre care reputatul luptator profesionist Ferdinand Mack, si au existat participari de succes ale sportivilor romani la competitii WAKO internationale.

Evenimentul din Timisoara a beneficiat de prezenta d-lui Ennio Falsoni, presedintele WAKO. Domnia sa, apreciind eforturile echipei din Romania si rezultatele obtinute in conditii destul de vitrege material de catre sportivii romani, si-a dat acordul pentru reinceperea activitatii sportive in kickboxing si disciplinele asociate in mod oficial in Romania sub egida WAKO.

Organizatia constituita in consecinta, Asociatia Romana de Kickboxing si Discipline Asociate, este persoana juridica privata prin statutul legalizat care defineste normele de functionare, asociere, regulile sportive si de organizare in acord cu legea sportului si cu normele organizatiei internationale. ARKDA isi propune sa promoveze sporturile de lupta pe baza normelor moderne si standardelor unanim acceptate international ale competitiilor sportive.

Organizatia este deschisa oricaror cluburi care prin natura activitatii pot si doresc sa se afilieze, iar competitiile vor permite participarea tuturor sportivilor care prin valoare si fair-play doresc sa se afirme, indiferent de stilul de origine. ARKDA va depune ca si pana acum eforturi consistente pentru a promova transferul de experienta, prin organizarea nu numai de activitati competitionale ci si de seminarii tehnice, atat pentru sportivi cat si pentru antrenori.

Credem ca, in toate sporturile de lupta, valoarea si autoritatea nu sunt date de vreun set de cunostinte "esoterice" care sa imputerniceasca pe posesor sa exercite un drept de control fara apel asupra unei discipline, ci de experienta, rezultate si de investirea a numeroase resurse de talent si efort. Credem de asemenea ca adevaratele rezultate sportive nu se pot obtine prin miza pe interese financiare, politice sau personale, desi atat buna organizare financiara si umana cat si angajarea personala dezinteresata sunt vitale. ARKDA isi asuma angajamentul de a promova aceste valori oriunde ele se gasesc si sa contribuie la dezvoltarea lor in cel mai bun mod posibil


 

© -2003 ARKDA Asociatia Romana de Kickboxing si Discipline Asociate ,
 Toate drepturile rezervate

mailto webmaster webmaster